Frank Peters

Frank Peters (piano)
studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zijn einddiploma behaalde hij “Met Onderscheiding”. Na het winnen van verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder het Internationale Prokofjev Concours te Sint-Petersburg, concerteerde hij op alle grote podia van Nederland. Daarnaast trad hij op in bijna alle landen van Europa, in Rusland, China, Australië en in de Verenigde Staten. Pianist Frank Peters is actief in de meest uiteenlopende genres van de pianoliteratuur. Als solist trad hij op met onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Pools Nationaal Radio Orkest.

Daarnaast is hij een veelgevraagde partner in kamermuziek. Zo speelde hij met het Quatuor Danel het ongekend gecompliceerde pianokwintet van Sorabji. Deze samenwerking leidde tot een intensieve band met dit vermaarde kwartet en tot vertolkingen van pianokwintetten van Medtner, Respighi, Fauré, Franck, Sjostakovitsj en Schnittke.

Frank Peters is als hoofdvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft met enige regelmaat workshops en masterclasses in Frankrijk, België en China.

Sinds 2005 is Frank als pianist verbonden aan het Hexagon Ensemble.
Bekijk hier de website van Frank.

Share This