Logo Hexagon

Hexagon

Het Hexagon Ensemble
‘Grenzeloos. Overrompelend. Indringend. Hartstochtelijk. Virtuoos’
Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble.
Niet onze eigen woorden, maar uitspraken van ons publiek en de media. We zijn er trots op. Klaarblijkelijk slagen we erin met onze passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft. Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble.

In het seizoen 2015-2016 bestaat het Hexagon Ensemble vijfentwintig jaar.
We hebben inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht met daarop een dwarsdoorsnee van prachtige kamermuziek voor blazers en piano.
Het ensemble maakte concertreizen naar de Vereinigde Staten, Rusland, Bashkortostan, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Slovenië en Engeland.

Geen bibliotheek is veilig voor de zes leden van het Hexagon Ensemble. Overal ter wereld zoeken zij naar onbekend of vergeten repertoire. Door deze speurtocht beschikken zij over een unieke catalogus met meer dan 4000 werken: onbekende stukken van bekende componisten, maar ook werken van onbekende componisten. De eigenzinnige koers komt ook tot uiting in de 9 cd’s die het ensemble heeft gemaakt.

Het ensemble heeft de opera La Cenerentola van Rossini bewerkt voor ensemble en acteur/zanger. Deze voorstelling voor jong en oud wordt in theaters en concertzalen opgevoerd met Joep Onderdelinden in de rol van verteller en zanger. Vanaf 2013 wordt De Verbeelding in concertzalen, musea en theaters opgevoerd. Werken van amateurschilders geïnspireerd op de muziek van Schilderijen van de expositie van Moessorgski worden geprojecteerd terwijl het Hexagon Ensemble een bewerking van deze wereldberoemde compositie uitvoert.

hexagon-eneharry-IMG_9329a
The musicians:

Wout van den Berg – flute

Bram Kreeftmeijer – oboe
Arno van Houtert – clarinet
Marieke Stordiau – bassoon
Christiaan Boers – French horn
Frank Peters – piano
De liefde voor kamermuziek bindt ons. We maken uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire voor blazers en piano. We stellen er verrassende programma’s mee samen waarin we traditie en vernieuwing aaneenrijgen én we laten eigen(tijdse) arrangementen maken. Onze eigenzinnigheid en veelzijdigheid gaan hand in hand met onze gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken. Deze ‘curiosité permanente’ komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst.

De-lady-Macbeth-uit-Mtsensk-32a

Musiceren op het allerhoogste niveau is een voortdurende en aangename uitdaging voor het Hexagon Ensemble. We willen onze toppositie nationaal blijven waarmaken en internationaal verder uitbouwen. Ook willen we onze artistieke kwaliteit verdiepen en verruimen door nieuwe grensverleggende samenwerkingen aan te gaan en spraakmakende cross overs te (co)produceren. Last but not least willen we verder bouwen aan een uniek eigen repertoire en onze programmering nog beter toespitsen op een breed publiek; van doorgewinterde liefhebbers tot nieuwkomers in de kamermuziek.
Het ensemble verzorgt sinds 1991 vele succesvolle optredens, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Wigmore Hall in Londen, Parijs, Straatsburg en onder meer het Festival van Vlaanderen. Ook maakte het Hexagon Ensemble een tournee naar de Verenigde Staten, waar naast concerten ook masterclasses gegeven werden.

Andere tournees leidden de afgelopen jaren naar Slovenië, Frankrijk en Italië. In maart 2014 maakte het Hexagon Ensemble een succesvolle tournee naar Rusland met het programma De Verbeelding. In 2015 is Hexagon ‘Ensemble in residence’ van het Ufa Arts Festival in Bashkortostan en in 2017 gaat het ensemble op tournee naar Japan met het programma Een ontmoeting met Vincent van Gogh.

Oefa-001b

Share This