OverLiefde! De nieuwe multidisciplinaire Hexagon-productie
Een live concert met film door het Hexagon Ensemble

OverLiefde!  Live concert met film over de moed om lief te hebben
Overliefde! wordt live uitgevoerd door het Hexagon Ensemble met een speciaal voor dit concert gemaakte film, gedanst door dansers Anne Affourtit en Dries van der Post.

De muziek is gebaseerd op Dichterliebe van Robert Schumann en filmmuziek van de Japanse componist Shigeru Umebayashi (o.a. In the mood for love) en behoort tot de mooiste muziek die over de liefde werd gecomponeerd. Voor OverLiefde! wordt de muziek speciaal gearrangeerd door componist Toek Numan tot een unieke instrumentale versie.

De film die tijdens het concert getoond wordt laat alle aspecten van de liefde zien, zoals de muziek van Schumann die ook laat horen: van de eerste ontmoeting tot het bittere afscheid en de hoop op nieuwe ontmoetingen. Of is het toch de oude liefde die weer opbloeit?

De twee hoofdpersonages worden in de film gedanst door Anne Affourtit en Dries van der Post.

Het is een verhaal zo oud als de liefde zelf: Hij is net gescheiden en weet niet hoe hij die leegte moet opvullen, Zij vlucht vaak voor de sleur van haar dagelijks bestaan naar het park. Twee levens die elkaar toevallig raken bij een bank in het park.

De voorstelling duurt 70 minuten en is zonder pauze.

Regie/concept: Margrith Vrenegoor
Film: Peter Claassen

 

Speelperiode
Vanaf januari 2019

Bekijk hier de promovideo van OverLiefde!

Over Margrith Vrenegoor & Peter Claassen
Margrith Vrenegoor maakt multidisciplinaire voorstellingen, dansproducties en concerten.
Samen met filmmaker Peter Claassen maakte zij o.a. voor het Concertgebouw Amsterdam de opera Op Drift, op basis van de film Drifting Clouds van de Finse cineast Aki Kaurismaki en Hotel Mahler met o.a bariton Maarten Koningsberger.

Zij schreef en regisseerde concertvoorstellingen voor o.a. het Concertgebouworkest, Jaap van Zweden, Janine Jansen, Het Radio Filharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, het Asko|Schönberg, Percossa en het Matangi  Kwartet. Voor een aantal van deze concerten maakte zij samen met filmer Peter Claassen de films die bij deze concerten vertoond werden.

Peter Claassen maakt films voor theater, concerten en musea.

Over Anne Affourtit & Dries van der Post
Anne Affourtit is sinds 25 jaar werkzaam als danseres en danste in vele grote en kleine gezelschappen, o.a. bij het Scapino ballet, Krisztina de Châtel, de Rotterdamse Dansgroep en Dansproductie. Zij initieerde een aantal eigen producties samen met Derrick Brown, met choreografieën van o.a. Amanda Miller en William Forsythe.

Dries van der Post werkte als danser en choreograaf o.a. bij Krisztina de Châtel. Samen met Karin Post danste en choreografeerde hij verschillende voorstellingen en dansfilms. Met Martine Berghuijs, Bennie Bartels en Anne Affourtit maakte hij Ocho, gebaseerd op de Argentijnse tango en Nussin, een tangofilm onder regie van Clara van Gool. Bij Courage werkte hij mee aan Vive l ‘Amour, Hiroshima Mon Amour en Für dich leben, für dich sterben.

Share This